Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο μονόπετρο για την αγαπημένη σας

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο μονόπετρο για την αγαπημένη σας

Η στιγμή που θα κάνετε πρόταση γάμου και θα σφραγίσετε τον έρωτα σας, με τη γυναίκα της ζωής σας, πλησιάζει και έχετε αρχίσει να προβληματίζεστε για το ποιο μπορεί να είναι ιδανικό μονόπετρο για την αγαπημένη σας.

Το μονόπετρο δαχτυλίδι, σύμβολο αφοσίωσης, αγάπης και δέσμευσης, αποτελεί την αρχή ενός πολύ όμορφου ταξιδιού. Είναι ένα δαχτυλίδι που φαντάζεστε τη γυναίκα σας να το φοράει συνεχώς. Ένα οικογενειακό κειμήλιο που πηγαίνει από γενιά σε γενιά. Θα το φοράει και της θυμίζει εσάς και την αγάπη σας.  Αποτελεί λοιπόν ένα κόσμημα το οποίο πρέπει να συμβαδίζει με το στυλ της, αλλά και ταυτόχρονα να αντέχει στο χρόνο.

Εμάς, έργο μας είναι να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το ιδανικό δαχτυλίδι «αγάπης» , στην καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής.

Μέσα από τα παρακάτω βήματα, θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε με μεγαλύτερη ευκολία το μονόπετρο που θα προσφέρετε.

  1. Ορίστε το χρηματικό ποσό που θέλετε να διαθέσετε.

Πριν αρχίσετε την αναζήτηση καλό είναι να έχετε στο μυαλό σας ένα εύρος τιμών. Είναι κάτι πολύ σημαντικό, αφού υπάρχουν μονόπετρα δαχτυλίδια από 200 ευρώ μέχρι πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να βρείτε εντυπωσιακά μονόπετρα για κάθε ποσό που θέλετε να διαθέσετε. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από συνθετικές πέτρες (ζιργκόν), ημιπολύτιμους και πολύτιμους λίθους και προπαντός διαμάντια. Αν καταλήξετε φυσικά σε ένα χρυσό δαχτυλίδι με διαμάντι ή πολύτιμο λίθο, κάνετε μια επένδυση, αφού η αξία τους δε χάνετε ποτέ.

  1. Σκεφτείτε αν θέλετε να δωρίσετε ένα κλασσικό μονόπετρο ή ένα πιο «εναλλακτικό».

Με τον όρο κλασσικό μονόπετρο εννοούμε ένα δαχτυλίδι με λευκό διαμάντι ή πέτρα, το οποίο καταλαβαίνει κάποιος αμέσως ότι πρόκειται για μονόπετρο. Στην εποχή μας, υπάρχει ένα μερίδιο της αγοράς, το οποίο επιλέγει ως δαχτυλίδι πρότασης, ένα κόσμημα έγχρωμο. Υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία δαχτυλιδιών με πολύτιμους (ζαφείρι, σμαράγδι, ρουμπίνι) ή ημιπολύτιμους (αμέθυστος, pink quartz, τοπάζ κτλ.) ακόμα και μαύρο διαμάντι, για εσάς που θέλετε να δωρίσετε κάτι ασυνήθιστο ή γνωρίζετε ότι η σύντροφό σας λατρεύει ή έχει δηλώσει την επιθυμία της για ένα συγκεκριμένο χρώμα. Σε αυτό το σημείο, θέλουμε να σκεφτείτε ότι η κατάλληλη στιγμή για να δωρίσετε ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι είναι η στιγμής της πρότασης γάμου ή της επισημοποίησης της σχέσης σας. Τα δαχτυλίδια με έγχρωμες πέτρες, αν και αρκετές φορές πιο εντυπωσιακά, μπορούν να αποκτηθούν σε οποιαδήποτε άλλη ευκαιρία, όπως μια επέτειος ή η γέννηση ενός παιδιού.

eikona 2
Εντυπωσιακό μονόπετρο δαχτυλίδι λευκοχρύσου κ18 με μαύρο διαμάντι
eikona 3
Πρόταση γάμου με ροζ χρυσό δαχτυλίδι με σμαράγδι
3. Σκεφτείτε αν η αγαπημένη σας θέλει κάτι εντυπωσιακό ή πιο λιτό. Ταυτόχρονα, πρέπει να λάβετε υπόψιν σας ότι καλό θα είναι το δαχτυλίδι που θα επιλέξετε να μπορεί να φορεθεί από οποιαδήποτε ηλικία. Είναι λάθος να σκεφτείτε ότι η αγαπημένη σας είναι νέα σε ηλικία, οπότε θα της ταιριάζει κάτι μικρό. Αντίθετα, φανταστείτε τι θα φορούσε με χαρά σε δέκα χρόνια από τώρα. Έχοντας λοιπόν αυτά ως γνώμονα, αλλά και το στυλ της κυρίας, μπορείτε εύκολα να αποφασίσετε στο ύφος του δαχτυλιδιού που θα επιλέξετε. Αν η σύντροφός σας είναι αθλητική και της αρέσει πολύ το σπορ ντύσιμο, προτιμήστε ένα μονόπετρο μίνιμαλ, πιθανόν χωρίς έντονες πλαϊνές πέτρες και περίτεχνο σχεδιασμό. Σε κάθε άλλη περίπτωση, προτιμούμε τις πλαϊνές πέτρες, καθώς δίνουν ένα αρμονικό και λαμπερό αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με την κεντρική. Επιπρόσθετα, λειτουργούν και ως «προφυλακτήρες», καθώς δεν επιτρέπουν στο σημείο του δαχτυλιδιού που βρίσκονται καρφωμένες να κάνει γραμμές και να θαμπώσει. Υπάρχουν πάρα πολλά σχέδια και τύποι μονοπέτρου, όπως:
  • Το μονόπετρο με μία κεντρική πέτρα (Φωτογραφία). Μονόπετρα όπως το σχέδιο της φλόγας, εξάδοντα, στο σχέδιο V, με τέσσερα δόντια, με ή χωρίς πλαϊνές πέτρες ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία. Σε αυτόν το τύπο μονόπετρου συνήθως επιλέγουμε πέτρες στρόγγυλης κοπής, όπως brilliant cut diamond. Είναι ο πιο διαδεδομένος τύπος μονοπέτρου, αλλά μπορείτε να βρείτε σε εμάς σχέδια διαφορετικά, που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. *Ρωτήστε μας για το «Περίοπτο» δαχτυλίδι, σε ένα από τα καταστήματα μας!
eikona 4
Μοντέρνο μίνιμαλ μονόπετρο με κεντρική πέτρα διαμάντι-μπριγιάν
eikona 5
Λαμπερό μπριγιαντένιο μονόπετρο με πλαϊνά μπριγιάν
  • Το μονόπετρο ροζέτα (Halo). (Φωτογραφία) Ροζέτα αποκαλείται οποιοδήποτε δαχτυλίδι έχει μια κεντρική πέτρα που την περικλείει μια ή δυο σειρές από μικρότερες (single or double halo). Η τεχνοτροπία αυτή, προσδίδει λάμψη, κάνει το δαχτυλίδι πάρα πολύ εντυπωσιακό και την κεντρική πέτρα να φαίνεται μεγαλύτερη. Συνδυάζεται συνήθως με πέτρες διαφορετικής κοπής απ’ τη στρόγγυλη, όπως oval cut, emerald cut, pear cut, princess cut ή και cushion cut. Ο συγκεκριμένος τύπος δαχτυλιδιού, αν και υπάρχει εκατοντάδες χρόνια, είναι πολύ αρεστός και “in fashion” στις μέρες μας τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.
eikona 6
Μονόπετρο δαχτυλίδι ροζέτα με cushion cut διαμάντι και μπριγιάν
eikona 7
Δαχτυλίδια πρότασης, πολύπετρα με διαμάντια-μπριγιάν σε διάφορα μεγέθη

Το πολύπετρο. (Αριστερή φωτογραφία). Το πολύπετρο δαχτυλίδι είναι ένα είδος μονοπέτρου, το οποίο έχει την ιδιαιτερότητα ότι δεν έχει μία μεγάλη κεντρική πέτρα, αλλά πολλές μικρές καρφωμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνουν ένα πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα, παρόμοιο με αυτό μιας αρκετά μεγάλης πέτρας. Ένα πολύπετρο δαχτυλίδι, είναι ιδανικό για τη σύντροφό σας, αν της αρέσει να ξεχωρίζει με κάθε της εμφάνιση.

Επίσης, θεωρείται value for money, καθώς είναι πολύ πιο εντυπωσιακό από ένα κλασσικό μονόπετρο της ίδιας τιμής.

Συνεπώς, έχοντας καταλήξει σε αυτούς τους τομείς, ήρθε η ώρα να μας εμπιστευτείτε και να σας βοηθήσουμε να καταλήξετε στο δαχτυλίδι των ονείρων της γυναίκας της ζωής σας.

Τέλος, χαρίστε της το μονόπετρο που επιλέξατε, συνοδευόμενο από πολυτελή συσκευασία που το αναδεικνύει, σε ένα ρομαντικό δείπνο, ένα ταξίδι αλλά ακόμα και σε μια οποιαδήποτε στιγμή. Και μην ξεχνάτε, είναι πολύ σημαντικό να της δωρίσετε ένα δαχτυλίδι που θα της αρέσει, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι το διαλέξατε εσείς με όλη σας την αγάπη!

oro_newlogo