Πως να επιλέξετε βέρες για τον γάμο σας & τι να προσέξετε.

Πως να επιλέξετε βέρες για τον γάμο σας & τι να προσέξετε.

Οι βέρες είναι το μοναδικό κόσμημα-σύμβολο δεσμού της αιώνιας αγάπης του ζευγαριού.

Από την αρχαιότητα οι βέρες συμβολίζουν την παντοτινή αγάπη και αφοσίωση δύο ατόμων. Το κυκλικό τους σχήμα, χωρίς αρχή και τέλος, συμβολίζει την αιωνιότητα. Μια βέρα, ως κύκλος, είναι ατελείωτη και αιώνια, όπως πρέπει να είναι και η αγάπη. Φοριέται συνήθως στον παράμεσο, αφού σύμφωνά με την παράδοση από εκείνο το δάχτυλο περνάει η φλέβα που πηγαίνει την καρδιά.

Παρόλο που υπάρχουν πολλών ειδών βέρες στην εποχή μας, μοντέρνες ή πιο κλασσικές, η παράδοση και ο συμβολισμός τους παραμένουν ακόμα και τώρα αναλλοίωτοι.

Οι βέρες είναι το μοναδικό είδος κοσμήματος που θα φοράτε από κοινού με το άλλο σας μισό, για πολλά χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τις επιλέξετε προσεκτικά, σκεπτόμενοι ότι πρέπει να είναι κάτι που να μην το βαρεθείτε με την πάροδο των χρόνων.

 

Στη συνέχεια, απαντάμε σε συχνές ερωτήσεις που μας κάνετε όταν επισκέπτεστε τα καταστήματά μας:

  • Μπορούμε να διαλέξουμε διαφορετικό σχέδιο ο καθένας μας;

Η βέρα που φοράτε είναι καλό να συμβαδίζει με το προσωπικό σας στυλ, για να μπορείτε να την φοράτε με άνεση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Για αυτό το λόγο, είναι αποδεκτό πλέον στις μέρες μας, πολλά ζευγάρια να επιλέγουν διαφορετικές βέρες ο καθένας, όσον αφορά χρωματισμούς και επεξεργασίες του χρυσού, ακόμα και σχέδιο. Επίσης, το πιο πιθανό είναι να έχουν μια μικρή διαφορά, αφού όλο και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν η βέρα τους να έχει μία ή περισσότερες πέτρες (ζιργκόν ή διαμάντια).

 

*Extra tip: Η πέτρες μπορούν να προστεθούν ή να εμπλουτιστούν στη βέρα σας, όποτε εσείς το αποφασίσετε, ακόμα και μετά από χρόνια.

 

  • Ποιο χρώμα χρυσού μας προτείνετε;

Εκατοντάδες σχέδια μπορούν να κατασκευαστούν σε λευκό, ροζ ή κίτρινο χρυσό, ακόμα και σε διχρωμία (λευκόχρυσο/κίτρινο χρυσό ή λευκόχρυσο/ροζ χρυσό). Πρωταρχικό ρόλο στην επιλογή παίζει φυσικά η προτίμηση του καθένα. Αν λατρεύετε το χρυσό ή το λευκόχρυσο, δε θα σας αλλάξουμε άποψη. Όλα τα χρώματα χρυσού στις μέρες μας, όπως και το ροζ χρυσό, είναι εξίσου διαχρονικά. Το πιο κλασσικό χρώμα στις βέρες είναι ανέκαθεν το κίτρινο χρυσό. To κίτρινο χρυσό, μπορεί να έχει πιο έντονη ή πιο παλ απόχρωση (Champagne gold), ανάλογα με το στυλ σας και το πόσο θέλετε να ξεχωρίζει η βέρα σας. Για μια πιο ιδιαίτερη νότα στις βέρες σας, ειδικά αν επιλέξετε ένα κλασσικό σχέδιο, σας προτείνουμε το ροζ χρυσό. Το συγκεκριμένο χρώμα, εκτός του ότι δείχνει πιο «φρέσκο», έρχεται σε μεγαλύτερη αρμονία με τους περισσότερους τόνους δέρματος και συνδυάζεται υπέροχα με κοσμήματα σε όλα τα χρώματα του χρυσού, όπως για παράδειγμα με ένα λευκόχρυσο μονόπετρο. Τέλος, η διχρωμία σε ένα ζευγάρι βέρες, τις κάνει πιο ιδιαίτερες και πρωτότυπες. Η διχρωμία μπορεί να είναι διακριτική, για παράδειγμα μία λεπτή γραμμή να είναι σε ροζ χρυσό ενώ το δαχτυλίδι είναι λευκόχρυσο. Επίσης μπορεί να είναι και πιο έντονη, για παράδειγμα το δαχτυλίδι να έχει εξίσου κίτρινο χρυσό και λευκόχρυσο στην επιφάνεια του.

 

eikona 1
Βέρες κλασσικές σε ροζ χρυσό
eikona 2
Δίχρωμες βέρες (ροζ χρυσό/λευκόχρυσο) «Δεσμός» με διαμάντια στην γυναικεία

Αρχικά, θα πρέπει να λάβετε υπόψιν το μέγεθος των δαχτύλων σας. Αν, για παράδειγμα, τα δάχτυλά σας είναι μακριά, τότε μια πιο φαρδιά βέρα, περίπου 5 χιλιοστά, θα σας ταιριάζει πολύ. Αν όμως τα δάχτυλά σας έχουν κανονικό μήκος, καλύτερα να προτιμήσετε μια μεσαία (4 χιλιοστά) ή πιο λεπτή βέρα. Έπειτα, σκεφτείτε αν θέλετε η βέρα να φορεθεί μαζί με το μονόπετρο. Σε αυτήν την περίπτωση, ο όγκος της βέρας δεν θα πρέπει να μειώνει τη λάμψη του μονοπέτρου. Ο συνδυασμός των δύο δαχτυλιδιών καλό είναι να είναι αρμονικός, χωρίς το ένα κόσμημα να υποβιβάζει το άλλο. Τέλος, σκεφτείτε ότι η βέρα είναι ένα κόσμημα που το αγοράζετε με σκοπό να το φοράτε πάρα πολλά χρόνια, οπότε κάτι πάρα πολύ φαρδύ ή πάρα πολύ λεπτό μπορεί αργότερα να μην σας αρέσει όπως το βλέπετε στο χέρι σας.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να δώσουμε προσοχή στο γεγονός ότι πρέπει να σιγουρευτείτε πόσο άνετες είναι οι βέρες που θα επιλέξετε. Ειδικά για τους άνδρες, οι οποίοι επί των πλείστων, δεν είστε συνηθισμένοι να φοράτε κάποιο δαχτυλίδι, είναι πάρα πολύ σημαντικό οι βέρες να είναι τόσο άνετες που να μην τις νιώθετε και να μη σας ενοχλούν καθόλου. Για αυτό το λόγο, φροντίζοντας για εσάς, παρέχουμε δωρεάν την ανατομικότητα των βερών σας, η οποία αποτελεί τον κύριο λόγο στην άριστη εφαρμογή και στις απαιτήσεις της καθημερινότητας σας.. Αυτό σημαίνει ότι προσθέτουμε παραπάνω χρυσό στο εσωτερικό τμήμα του δαχτυλιδιού, δημιουργώντας μία ελαφριά καμπύλη.

eikona 3
Βέρα Chopard της συλλογής Ice Cube, μονόπετρο με cushion cut διαμάντι και διαμαντένιο σειρέ. Ο απόλυτος συνδυασμός

Γυαλιστερό, ματ, σφυρήλατο, κάποιες από τις πιο διαδεδομένες τεχνικές που επεξεργαζόμαστε την επιφάνεια ενός κοσμήματος. Φορώντας ένα κόσμημα, κυρίως δαχτυλίδι, το εξωτερικό τμήμα του φθείρεται συνεχώς όταν έρχεται σε επαφή με μία άλλη επιφάνεια. Δημιουργούνται δηλαδή, μικροσκοπικές γραμμές, οι οποίες με το πέρασμα του χρόνου είναι όλο και πιο εμφανείς. Δυστυχώς λοιπόν, δεν υπάρχει κάποια επεξεργασία η οποία να μην αλλοιώνεται εν καιρώ, αφού έχει να κάνει με την επιφάνεια του δαχτυλιδιού. Έτσι, θα επιλέξετε αν θα είναι οι βέρες σας ματ ή γυαλιστερές, σύμφωνα με το γούστο σας και μόνο.

 

*Extra tip: Μπορούμε πολύ εύκολα και γρήγορα να μετατρέψουμε τις βέρες σας από ματ σε γυαλιστερό και το αντίστροφο, αν επιθυμείτε κάποια αλλαγή, καθώς και να τις κάνουμε να δείχνουν σαν να τις αγοράσατε τώρα, επαναφέροντας τες στην αρχική τους όψη!

 

Η επιλογή των βερών είναι εύκολη και ευχάριστη διαδικασία, αλλά και σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί να γίνει κουραστική και χρονοβόρα.  Για να αποτραπεί κάτι τέτοιο, ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές μας και επισκεφτείτε ένα από τα κοσμηματοπωλεία Oro Vildiridis. Το έμπειρο προσωπικό μας, μέσα από μια πλούσια συλλογή βερών, θα σας βοηθήσει να ανακαλύψτε τι σας ταιριάζει και να κάνετε την καλύτερη επιλογή! Σας περιμένουμε!

 

eikona 4
Εμπιστευτείτε μας να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε τις ιδανικές βέρες για εσάς!
oro_newlogo